Majulah Persija, Mundurlah Lalang


Salam Perjuangan Sopan,

Wahai penyokong-penyokong Negeri Sembilan setia lagi tegar, tidak teringinkah anda menjadi penyokong tegar seperti mereka ini? Tidak teringinkah anda menjadikan Stadium Paroi sebegini meriah? Tidak teringinkah anda menjadi penyokong tegar yang disegani oleh penyokong-penyokong pasukan lain?

Gua harap sangat penyokong-penyokong Negeri Sembilan jadi macam penyokong Persija Jakarta ni. Tapi dari segi yang positif la. Yang negatif tu jangan la diikut. Tak pasal-pasal kena angkut dengan FRU. Lu orang boleh la tengok kat YouTube pasal penyokong Persija ni. Memang superb la diorang punya sokongan. Tak payah la nak pergi jauh-jauh sampai ke England semata-mata nak tengok camner diorang punya supporting style. Kat sebelah Malaysia ni jer cukup. Meremang bulu roma gua tengok The Jaks ni. Tu yang buat semangat player lain macam jer. Hasilnya? Memang berbaloi.

Tapi kita? Tengok bola pun macam melawat orang mati jer. Tu pun nasib baik la ader gendang. Kalau takde memang la dah macam rumah mayat jadinya. Senyap sunyi lagi menyepikan. Cuma akan meriah kalau ada awek lalu depan mata masing-masing. Harap tu jer la baru dengar sorakan. Lepas tu bila dapat corner ke, free kick ke atau dah gol ke, baru la masing-masing nak bersorak. Kalau tak, berzikir jer la sambil kunyah kuaci.  Cuba la kita all-out sikit. Sepanjang 90 minit bagi 100% punya sorakan semangat. Baru la player lawan goyang. Baru la penyokong lawan yang datang pun menikus jer. Baru la betul dinamakan penyokong tegar. Bukan atendan rumah mayat!!!!!

Published in: on September 15, 2009 at 13:41  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://sopangayopojuang.wordpress.com/2009/09/15/majulah-persija-mundurlah-lalang/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

  1. Lu poie Indon la sopan, jadi rakyat sanun….pastu lu sokong la Persija tu…Jangan lupa bwk bulun runcing pastu buat banner, SWEEPING MALAYSIA…kah kah

  2. tidak salah sekiranya kita mengambil sesuatu yang positif dari mereka. tinggalkan yang negatif dan hapuskan kejumudan fikiranmu……….

  3. well said sopan!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: