Masyukkkkk Dah Kembali?


Salam Perjuangan Sopan,

Ini yang Wan Jamak cakap kat surat khabar lama mana tah. Gua pun tak perasan lak.

Wan Jamak ready to wield the axe on Negri shirkers

Rizal Abdullah
Tuesday, July 7th, 2009 06:05:00

WAN JAMAK HASSAN is prepared to wield the axe on Negri Sembilan’s nonperforming players. They lost five of their last six matches and tonight take on UPBMyTeam.

He has had enough of the shirkers. Nothing has gone right for Wan Jamak and company since June 16 when they lost 3-1 to last year’s treble champions Kedah in Alor Star.

Except for the 1-1 draw against league leaders and FA Cup champions Selangor at home four days later, Negri have suffered humiliating defeats in the next four matches — Perak (2-0 away), Johor FC (3-0 away), Perlis (4-0 home) and KL Plus (5-2 away).

Wan Jamak, a former Johor and national coach, reckons he has found the answers for Negri’s poor run after a heartto- heart talk with each player but declined to give details.

“I have informed the management. I have made things very clear and do not want the players to take their places for granted,” warned Wan Jamak.

“There are no prima donnas in my team. I’ve been entrusted with a job to groom future players. If they think without them Negri will not be able to survive … they are sadly mistaken.

“I will not hesitate to drop them and bring in those who are willing to work. There are some who have grown too big for their boots.

There are also some who are not focused on their football career. Their minds are somewhere else. They are not jaded. I have added variety to my training in a bid to spice up things … like swimming, playing other games and so on.”

Last year, in his first season with the team, Negri were runnersup in the league behind Kedah. With three more matches to go before the league comes to an end, Wan Jamak is counting on Negri’s revival, starting with MyTeam tonight to move up from seventh place in the 14-team league.

It has also been a nightmare for Negri’s second-choice goalkeeper Sani Anuar, who has kept goal since first-choice Farizal Haron suffered a back injury a month ago.

Sani has conceded a whopping 18 goals in the last six matches but Wan Jamak was quick to point out that “Sani is not to be blamed“ for Negri’s present predicament.

Experienced players in front of him have been making schoolboy mistakes … players who are said to be the best in the country in their respective positions,” said Wan Jamak, without naming any of them.

After MyTeam, Negri will take on Terengganu at home before winding up their league campaign with an away match against Kuala Muda Naza.

Lepas tu, sebelum game dengan MyTeam, ada la gua dapat dari BolaToday. Ini RTM yang buat. MB punya statement pasal kemeruduman Negeri Sembilan ni. Video ada kat bawah. Tapi lu orang layan la dulu gol-gol Negeri Sembilan masa lawan MyTeam itu hari. Lepas visual gol 6 bijik tu baru ada keluar statement MB.

*kredit kepada BolaToday

Okey la. Sekarang terpulang la dekat lu orang apa yang sedang berlaku dalam team Negeri Sembilan ni. Kalau tanya gua, gua sendiri tak pasti. Nak kata unsur-unsur masyukkk tengah berlaku pun, ada kemungkinan jugak. Payah la sebab gua tak nampak. Tapi kemungkinan tu jangan dinafikan.

Apa yang buat hati gua berkata ni bukan apa. Gua macam biasa lepak la dekat grand stand masa game lawan MyTeam aritu. Dengar-dengar jugak la soksek kalangan manusia grand stand pasal kemungkinan berlaku perubahan besar dalam 1st eleven N9 malam. Perubahan besar? Nak kalah lagi ke ni? Yang best tu pulak, ada la yang menambah, “Sapa yang tak main malam ni, itu tandanya player tu la yang Jamak dah hilang kepercayaan dan ada kemungkinan suspek masyukkkkkk”. Fuyooooo!!!!! Cerita panas ni. Tapi dalam hati gua kata diorang pandai-pandai jer kot buat cerita. Sekali bila tukang umum stadium kasi sebut line up, memang konfom apa soksek yang gua dengar tu. Jangankan 1st eleven, simpanan pun takder. Apa cerita ni? Biar betik diorang ni. Saper-saper yang turun memang tau la saper yang gua maksudkan tu. Tu la lu orang. Lain kali datang stadium. Baru la penyokong tegar.

Betul ke diorang ni amik masyukkkk tu? Gaji cukup. Melambak-lambak lagi tu. Kereta masing-masing hebat-hebat. Kalah bos gua tu beb. Nak kata gaji miss, memang tipu la. So, betul ke unsur-unsur masyuk ni berlaku? Tapi, kalau takde angin, masakan pokok tu bergoyang beb. Kalau ada asap mesti ada apinya. Mulut tempayan boleh kasi tutup tapi mulut pemerhati? Jerat tak pernah lupakan pelanduk tapi pelanduk ni kadang-kadang ingat dia macam tupai yang pandai melompat. Tapi sepandai-pandai tupai melompat pun, satu hari jatuh gak. Bila dah jatuh, terbukak pulak cerita, “ehh ada pelanduk dua serupa ke?”. “Dua-dua pun “makan” ke?”.

Orang kata, tak tumbuh tak melata bro. Kalau tak, takkan boleh kalah dgn team-team taraf bawahan macam Perak sampai 2 bijik tak terbalas, dgn KL Plus pun cair sampai 5 bijik, pastu lawan Perlis selain penalti yg dua, gol-gol lain termasuk cara Perlis dapat penalti tu pun lain mcm jer gua rasa. Ni orang tak kata, tapi video yang banyak berkata-kata. Gua kaji video-video tu maaaa. Bukan cakap kosong. Banyak gol-gol era kemerosotan ni punca dari tempat yang sama la. Yang best tu, bila player-player ni takder, elok jer kan Negeri Sembilan menang besar. Ini yang menguatkan lagi kecurigaan gua ni.

Sekarang ni gua harap MB kotakan apa yang dia janjikan nak buat post mortem tu. Klu brader MB dapat jumpa memang betul berlaku unsur-unsur masyukkkkk ni, jangn bagi peluang. Kasi tebas itu orang. Lantak la dia star besar ke, nadi pasukan ke, apa ke, yang penting ini masyukkkkkk punya geng mesti dihancurkan. Macam gua dah cakap sebelum ni, daging memang best. Tapi daging yang ada duri kat dalam dia, boleh dimakan ke? Tak boleh kan? Apa perlu dibuat dengan duri tu? Kasi buang laaaaa. Apa lagiiiiii…Gua tengah geram niiiiii…….

Akhir kata dari gua. Kepada pemain yang gua maksudkan tu, baik lu selamatkan diri lu sebelum kantoi. Kalau lu kantoi, memang malu besar la.

p/s: lembu Ezam mana? dah berGERAK lom?

Published in: on July 9, 2009 at 15:50  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://sopangayopojuang.wordpress.com/2009/07/09/masyukkkkk-dah-kembali/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: