Sopan Gayo Pojuang???


aper tu??? ntah la. Ni bdk2 n9futbol la ni cipta ayat nih. malam semalam lepas gua balik dari tengok bola kat Paroi semalam lama gak gua menung beb. Yer la. Dah kena tibai sampai 4 bijik maaaaa. Mana gua tak menung. Pukul 3 pagi pun lom lelap lagi. Punya la hardcore gua ni. Frust beb!!!

At last gua pun terpikir. Dari gua menung-menung cam orang baru lepas mati bini ni, baik gua lepaskan hasrat terbuku kat jiwa gua ni kat blog. Alaaaaa orang lain buleh, apasal gua tak buleh pulak kan? Tapi apa tajuk gua nk buat? apa pengisian blog gua ni?

Maka time tu la gua pun terfikirkan tema “Sopan Gayo Pojuang” ni. Pengisian? dah tentu gua akan taruk habis-habisan pasal bolasepak negeri gua yang tercinta dan termasuk la bolasepak Malaysia. Tapi remember arrr, time bagus memang gua puji, time hawau, memang siap la lu orang gua taruk kaw2…

Maka pada 1 Julai 2009 iaitu sehari selepas kekalahan 0-4 Negeri Sembilan di tangan Perlis, lahirlah sebuah blog yang bernama

“SOPAN GAYO POJUANG”

Published in: on July 1, 2009 at 02:26  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://sopangayopojuang.wordpress.com/2009/07/01/hello-world/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 CommentsLeave a comment

  1. sopan gayo pejuang!

    kasi hamtam cukup2! orang perabih duit turun stadium dia senang2 men cam taik!

  2. sapo sebonar eh mcm taik nie? adehhhh apo nak jadi nie…

  3. salam…
    tahniah kerana berat perkembangan bola sepak n9…
    masalah n9 sobonar eh terlotak pado pihak pbns…
    pertamo pemilihan yang tak menyeluruh pelusuk n9…
    keduo pemain2 yang ‘tak seberapo’ dah terlopeh dalam team n9..
    pengurus yang tak tau la hati eh minat bola ko tidak jadi manager n9…
    penyokong? jgn salahkan penyokong baik lalang maupun togar….
    bukan milik sapo2 nak ckp org ni togar ko tak klu da sampai ko paroi
    tu penyokong n9 la namo eh. sapo tak paneh tgk game yang lomau sodangkan
    penyokong kan main semangat laie datang…segalo galo eh terlotak pado tangan pbns
    tuk settle kan masalah ni. wn jamak? memang dio zero taktikal….dan kurang dalam baco keadaan semaso seuatu perlawanan…den ckp yo isi hati den terpulang pado sumo tuk menilai.salam sopan gayo pejuang.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: