Oh Wan Jamak…


Salam Perjuangan Sopan…

Ni interview yang gua rembat dari N9Futbol yang diorang buat semalam sebelum game Negeri Sembilan vs Perlis. Tapi slack sikit sebab ada gangguan dari stadium announcer kat tengah2. But it’s ok la for freelancers. Freelancers??? Adik beradik dengan Mitsubishi Lancer ke??? kehkehkehkeh!!! sori la beb. Gua bahasa omputeh ni kantoi skit. Mi No Spik Inglish…

Bagi gua kan, honestly la gua cakap yang gua payah nak salahkan Jamak 100% dengan prestasi haus Negeri Sembilan sekarang ni. Gua lagi suka nak menyalahkan players yang bagi gua dah jadi duri dalam daging dalam team. Gua heran la, tahun lepas Jamak gak coach. Buleh gak dapat naib juara MSL. Tapi sekarang ni apa citer?

Nak kata players yang ada ni cap ayam, gua rasa team tahun ni dah cukup complete. Tapi apa masalah sebenar sekarang? Gua lebih berat nak nyatakan yang duri dalam daging ni la punca segala punca. Siapakah duri dalam daging itu? Berbisakah dia? Hebatkah dia? Lu kena ingat bai. Orang datang stadium bukan kecik anak punya belanja. Puluh-puluh ringgit gak makan. Last2 lu jadi duri dalam daging pulak arrrrr…

Tapi, jangan lupa. TUAN PENGURUS pun jadi punca gak. Nantikan posting gua lepas ni pasal pengurus Negeri Sembilan yang haus….

Published in: on July 1, 2009 at 12:24  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://sopangayopojuang.wordpress.com/2009/07/01/16/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. salam bro,
    tahniah la pasal ambik tau pasal team n9…
    den tang kocik paneh dgn pengurusan n9 sampai skang dah bosa 25 tahun dah…
    terutamo dari segi pengambilan player den perhatikan pihak pengurusan n9 belum buek pemilihan secara terbuka di daerah dan kampung2 seperti kuala pilah,tampin n jompol..
    kenapo jadi mcm ni sodangkan den perhatikan bdak mcm king,fifi,faiz md isa dan beberapa yang lain secara telusnya kurang mencapai tahap pemain yang pakej maksud den kepantasan dan bakat yang diorang miliki cuma diorang berada pada tahap ‘boleh’. Secara tak langsung kwn2 kito kek kg yang mantap2 lebih terarah kepada meninggalkan dunia bola sepak kerana tiada galakan dan peluang mencuba yang luas dari pbns..dan persoalan bagaimana bdak2 yang den ckpkan tadi boleh lopeh ke team n9..adakah team kito ni sedikit sebanyak ada unsur2 kroni…den kecewo sobab den dan bdak kg den takkan miss pun poie paroi nak sokong walaupun masing2 singkek tetapi orang2 ateh yang berpengaruh dalam pbns tak ponah tau rase hati peminat bawahan mcm kitorang…salam sopan gayo pejuang.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: